سه شنبه ۲۹ آبان ۰۳

نحوه تشکیل مجمع عمومی در شرکت

چنانچه به دنبال اطلاعات پرکاربرد حقوقی هستید اینجا مکانی مناسب برای شماست

نحوه تشکیل مجمع عمومی در شرکت

۸ بازديد
تشریفات لازم برای تشکیل جلسه سهامدارهان (مجمع) چیست؟
1). انتشار آگهی دعوت از سهامداران در روزنامه کثیرالانتشار: برای تشکیل جلسه سهامداران، باید از تمام سهامداران برای شرکت در جلسه دعوت به عمل بیاید. در بعضی از شرکت‌ها، با توجه به اینکه تعداد سهامدارها بسیار زیاد است در نتیجه این دعوت، باید از طریق انتشار آگهی انجام شود. یا برخی از سهامداران در دسترس نیستند در این مورد هم باید دعوت از سهامدارها در روزنامه کثیرالانتشار شرکت، انتشار یابد.(ماده 97 لایحه)
تبصره: اگر همه سهامدارها در جلسه حاضر باشند، نیازی به انتشار آگهی نیست.

2). فاصله بین انتشار آگهی تا روز جلسه حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز است. (ماده 98 لایحه)

شرایط آگهی دعوت:
3). دریافت ورقه ورود به جلسه توسط سهامدار با مراجعه به شرکت:. هر سهامدار برای اینکه بتواند در جلسه مجمع شرکت کند باید در تاریخی که مشخص شده است به شرکت مراجعه کند و با ارائه برگه سهم خود، ورقه ورود به جلسه دریافت کند. فقط سهامدارانی که ورقه ورود به جلسه مجمع را دارند می‌توانند در جلسه شرکت کنند. ضمنا سهامداران می‌توانند به جای خود وکیل یا نماینده معرفی کنند.(ماده 99 لایحه)

4). تشکیل جلسه مجمع با رعایت نصاب جلسه:. برای اینکه جلسه مجمع رسمیت پیدا کند اگر نوع مجمع«مجمع عمومی فوق‌العاده» باشد باید بیش از نصف سهامدارانی که حق رای دارند در جلسه حاضر باشند. اگر نصف یا کمتر از نصف سهامداران در جلسه باشند جلسه تشکیل نمی‌شود و باید مجمع مجددا تجدید شود. در جلسه دوم باید حداقل بیش از یک سوم سهامدارانی که حق رای دارند در جلسه حاضر شوند.
اگر نوع مجمع«مجمع عمومی عادی» باشد برای رسمیت جلسه باید حداقل بیش از نصف سهامدارانی که حق رای دارند در جلسه حاضر باشند. و اگر نصف یا کمتر باشند جلسه تشکیل نمی‌شود و باید برای بار دوم جلسه تشکیل دهند. در جلسه دوم هر تعداد سهامداری که حق رای دارند حاضر شوند جلسه رسمیت پیدا می‌کند.(مواد 84 و 87 لایحه)

5). انتخاب هیات رییسه برای اداره جلسه: به محض رسمیت پیدا کردن جلسه، سهامداران برای اداره جلسه باید هیات رییسه تعیین کنند. هیات رییسه شامل 1 نفر رییس و 2 نفر ناظر و 1 نفر منشی است. معمولا رییس مجمع همان رئیس هیات مدیره است، مگر اینکه موضوع جلسه، انتخاب یا عزل اعضای هیات مدیره باشد در این صورت رییس مجمع از بین سهامداران با رای‌گیری انتخاب می‌شود. رییس مجمع و 2 ناظر مجمع باید حتما سهامدار باشند ولی منشی می‌تواند از غیرسهامدارها انتخاب شود.(ماده 101 لایحه)

6). خواندن دستور جلسه به همراه دیگر اسناد لازم و رای‌گیری از سهامداران برای تصویب موضوع:. دستور جلسه توسط هیات رییسه خوانده می‌شود و اگر اسناد دیگری مربوط به موضوع جلسه باشد و خواندن آن ضروری باشد در جلسه برای تمام سهامداران قرائت می‌شود. بعد از بررسی موضوع جلسه، برای تصویب موضوع رای‌گیری می‌شود.

7). رعایت حد نصاب رای‌گیری برای تصویب موضوع جلسه:. برای تصویب یک موضوع اگر جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده باشد دو سوم آراء سهامداران حاضر در جلسه کافی است. اگر مجمع عمومی عادی باشد برای تصویب موضوع «نصف به اضافه 1» آراء حاضر در جلسه کافی است. اگر موضوع انتخاب مدیران باشد اکثریت نسبی لازم است.(مواد 88 و 93 لایحه)

8). تنظیم صورت‌جلسه مجمع و امضاء توسط هیات رییسه مجمع(ماده 105 لایحه)

9). تهیه صورت(لیست) مربوط به مشخصات سهامداران حاضر در جلسه مجمع(ماده 99 لایحه): اطلاعاتی که باید در لیست از سهامداران حاضر در مجمع ذکر شود عبارت است:. هویت کامل سهامدار، آدرس سهامدار، تعداد سهام و تعداد آراء هر یک از حاضرین. اگر هیات رییسه به این تکلیف قانونی عمل نکند مطابق ماده 255 لایحه اصلاحی قانون تجارت مرتکب جرم شده و محکوم به پرداخت جزای نقدی می‌شود.

10). ارسال مصوبه مجمع به اداره ثبت جهت ثبت مصوبات و انتشار در روزنامه رسمی(مواد 105 و 106):. اگر موضوع جلسه مجمع یکی از موارد زیر باشد شرکت باید یک نسخه صورتجلسه را به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کند.
انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان– تصویب صورت‌های مالی و ترازنامه– کاهش یا افزایش سرمایه– تغییر در مواد اساسنامه– انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن.
 
 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.